Resultaten voor draait het snelst om zijn as

de aarde draait tegenwijzerszin, waarom; hoe draait de aarde rond de zon van bovenuit gezien? draaien alle planeten / sterren enz in dezelfde richting rond hun zon? wat bepaalt die draairichting? Ik h
hoe is en wat bepaalt de draairichting en snelheid van een planeet om haar as? zijn er planeten / sterren die niet om hun as draaien, hoe is en wat bepaalt de draairichting van een planeet om haar zon? De vraag had ook kunnen zijn: Waarom" draaien de wijzers van de klok in de andere zin dan de Aarde" En zelfs die vraag is dubbelzinnig: de Aarde draait in tegenwijzerzin als we de zin van de rotatie-as definieren naar de noordpool, en niet naar de zuidpool. Dus daar zit een beetje cultureel kolonialisme in. Belangrijk is niet zozeer in welke richting iets draait, maar dat het draait.
Bank
Hoe kan het dat als de maan om zijn as draait wij toch nooit de achterkant zien? Ik heb een vraag 2018.
Het is al enkele malen besproken maar echt duidelijk: hoe het kan dat iets wat om zijn as draait nooit zichtbaar is aan de achterkant? Ligt dat dan aan de helling van de maanbaan zodat we als hij gedraaid is meer de onderkant zien?
leningen
Login Astroforum.
autos verkopen
Neptunus Volkssterrenwacht Urania.
Baan en rotatie. Neptunus draait in 16 uur om zijn as. Hij draait om de zon in 1648, aardse jaren. Opbouw en atmosfeer. Het inwendige van Neptunus bestaat, net zoals dat van Uranus, grotendeels uit een mantel van ijs van water, methaan en ammoniak rond een kleine steenkern.
2. Het zonnestelsel: verbetering.
Welke planeet heeft de grootste diameter? Welke planeet is het heetst? Venus let op: staat nochtans niet het dichtst bij de zon. Welke planeet draait het traagst om zijn eigen as heeft de langste rotatietijd? Venus Venusdag is langer dan Venusjaar.
De Planeten zonnestelsel Wetenschap: Sterrenkunde.
Welke Planeet draait het snelst om zijn as dan alle andere? Jupiter, die tevens de grootste planeet is, draait het snelst om zijn as, namelijk in 9 uur en 50 minuten. Een punt op de evenaar c.q. equator van Jupiter draait zo om het middelpunt van de planeet met een snelheid van ruim 45.000 kilometer per uur.
Frank Deboosere Hoe snel draait de aarde rond zijn as? Frank Deboosere Hoe snel draait de aarde rond zijn as? Frank Deboosere Hoe snel draait de aarde rond zijn as?
De aarde draait rond zijn as in 23 uur 56 minuten en 4 seconden. Aangezien de evenaar 40.075 km lang is, beweegt iemand die zich op de evenaar bevindt, zich met een snelheid van 40.075/bijna 24 uur 1.670 km/h. Bij ons, op de 51-ste breedtegraad, halen we nog altijd een snelheid van 1.050 km/h. Op de noord en de zuidpool is de snelheid nul. Omdat de aarde ronddraait, is ze door de middelpuntvliedende kracht wat uitgerokken" aan de evenaar. Als je meet volgens een meridiaan van noordpool naar noordpool, bekom je maar 40.008 km. Bij planeten die snel rond hun as draaien, is het effect nog veel meer zichtbaar.
Maan.
Heel erg lang geleden draaide de maan veel sneller om zijn as. Door de aantrekkingskracht van de aarde werd de aswentelings tijd vertraagd tot de tegenwoordige waarde van 2932, dagen. De baan van de maan om de aarde is niet precies cirkelvormig. Daardoor draait de maan niet altijd even snel om de aarde. Als de afstand tot de aarde het kleinst is, is de snelheid waarmee de maan om de aarde draait het grootst.
Planeten Het Zonnestelsel.
Ook al is Jupiter de zwaarste planeet van ons zonnestelsel, dan zou je het nog niet verwachten dat hij de planeet die het snelste draait in ons zonnestelsel, dit komt omdat Jupiter er maar 10 uur over doet om zijn as te draaien bij ons 24 uur.

Contacteer ons