Zoeken naar de omtrek van de aarde

Hoe meet ik de omtrek van de aarde.
Moeilijkheidsgraad: goed te doen. Ruim tweehonderd jaar voor onze jaartelling, in de tijd dat je nog van goddeloosheid werd beschuldigd als je stelde dat de aarde om de zon draait, berekende de Griek Eratosthenes van Cyrene door slim nadenken de omtrek van de aarde.
pizza service
Eratosthenes Wikipedia.
In de hedendaagse schriften wordt gesproken van een lengte tussen de 157 en 209 meter, waarvan de lengte rond 1577, meter de meest waarschijnlijke is. 4 Dit levert een omtrek van de aarde van ongeveer 39500 km op. De werkelijke omtrek van de aarde is 40.070 km equatoriaal.
Autolening
Aarde planeet Wikipedia.
De eersten die een bolvormige Aarde voorstelden, waren Griekse natuurfilosofen als Pythagoras. Zij constateerden dat tijdens een maansverduistering de schaduw van de Aarde altijd cirkelvormig is, ongeacht of de maan hoog aan de hemel of dicht bij de horizon staat. Eratosthenes berekende de omtrek op 15 procent nauwkeurig.
AdWords
Wat is de omtrek van de aarde? Leuke Weetjes.
Maar omdat de aarde niet perfect rond is, is de omtrek van de aarde langs de polen 40.008 kilometer. Al in de derde eeuw voor Christus bepaalde de Griek Eratosthenes de omtrek van de aarde door het meten van de zonshoogte.
studio akoestiek
Wat is de omtrek van de aarde gemeten over de polen en over de evenaar? Ik heb een vraag 2018.
Hoe draait de maan om de aarde: over de polen, langs de evenaar of op andere wijze? Als de omtrek van de Aarde ter hoogte van de evenaar 40.075 km is, hoe bereken ik dan de omtrek van de Aarde op bijvoorbeeld 52 graden noorderbreedte?
NASA daagt uit: bereken zelf de omtrek van de aarde TechPulse.
NASA daagt uit: bereken zelf de omtrek van de aarde. Kun jij een applicatie bouwen die de grootte van de aarde bepaalt? NASA daagt programmeurs van over de hele wereld uit in verschillende projecten. 2.500 jaar geleden ontdekte de Griekse astronoom Eratosthenes dat de aarde rond was.
Natuurkunde.nl Meet de omtrek van de aarde met je GSM.
De ander bepaalt hoeveel later bij hem of haar de zon opkomt, en na wat rekenwerk weet je de omtrek van de aarde! je berekent op die manier alleen de omtrek van de aarde op de hoogte van jouw woonplaats parallel aan de evenaar de omtrek van de evenaar is het grootst aan de evenaar en het kleinst bij de polen nul namelijk.

Contacteer ons