Resultaten voor de omtrek van de aarde

Natuurkunde.nl Meet de omtrek van de aarde met je GSM.
je berekent op die manier alleen de omtrek van de aarde op de hoogte van jouw woonplaats parallel aan de evenaar de omtrek van de evenaar is het grootst aan de evenaar en het kleinst bij de polen nul namelijk.
cinema vendome
Hoe meet ik de omtrek van de aarde.
Moeilijkheidsgraad: goed te doen. Ruim tweehonderd jaar voor onze jaartelling, in de tijd dat je nog van goddeloosheid werd beschuldigd als je stelde dat de aarde om de zon draait, berekende de Griek Eratosthenes van Cyrene door slim nadenken de omtrek van de aarde.
SEO expert
De omtrek van de aarde berekenen. YouTube.
The interactive transcript could not be loaded. Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now. Please try again later. Published on Apr 16, 2015. Hoe de Grieken de omtrek van de aarde berekenden.
inkt
Aarde planeet Wikipedia.
De eersten die een bolvormige Aarde voorstelden, waren Griekse natuurfilosofen als Pythagoras. Zij constateerden dat tijdens een maansverduistering de schaduw van de Aarde altijd cirkelvormig is, ongeacht of de maan hoog aan de hemel of dicht bij de horizon staat. Eratosthenes berekende de omtrek op 15 procent nauwkeurig.
Wat is de omtrek van de aarde? Leuke Weetjes.
Maar omdat de aarde niet perfect rond is, is de omtrek van de aarde langs de polen 40.008 kilometer. Al in de derde eeuw voor Christus bepaalde de Griek Eratosthenes de omtrek van de aarde door het meten van de zonshoogte.
Als de omtrek van de Aarde ter hoogte van de evenaar 40.075 km is, hoe bereken ik dan de omtrek van de Aarde op bijvoorbeeld 52 graden noorderbreedte? Ik heb een vraag 2018.
De omtrek van de aarde op de evenaar 0 is inderdaad ongeveer 40.075 km. Je kan de omtrek van de aarde op een bepaalde breedtegraad berekenen door deze waarde 40.075 km te vermenigvuldigen met de cosinus van de breedtegraad in kwestie.:
Wat is de omtrek van de aarde gemeten over de polen en over de evenaar? Ik heb een vraag 2018.
Hoe draait de maan om de aarde: over de polen, langs de evenaar of op andere wijze? Als de omtrek van de Aarde ter hoogte van de evenaar 40.075 km is, hoe bereken ik dan de omtrek van de Aarde op bijvoorbeeld 52 graden noorderbreedte?
omtrek aarde Zoeken Leermiddelen KlasCement.
Nog geen score 0 1 399. Eratosthenesexperiment: Meting van de omtrek van de aarde. Toegevoegd door Philip Lambrechts Artikel. Laatst aangepast op 12.12.2016. Dit artikel fungeert als wetenschapsweetje, met de bedoeling de nieuwsgierigheid en leergierigheid voor STEM aan te wakkeren bij leerlingen.
Eratosthenes Wikipedia.
In de hedendaagse schriften wordt gesproken van een lengte tussen de 157 en 209 meter, waarvan de lengte rond 1577, meter de meest waarschijnlijke is. 4 Dit levert een omtrek van de aarde van ongeveer 39500 km op. De werkelijke omtrek van de aarde is 40.070 km equatoriaal.

Contacteer ons