Resultaten voor bereken je de omtrek

Omtrek cirkel berekenen Wiskunde.net.
Hoe bereken je de omtrek van een cirkel? Bij iedere cirkel hebben we steeds de deling/verhouding: omtrekdiameter: afb.1. De omtrek is ook wel bekend als de buitenrand" van een cirkel. Bij iedere cirkel waar je deze verhouding neemt, kom je steeds op een en hetzelfde getal uit.
lenen
De omtrek van een driehoek berekenen wikiHow.
In het tweede voorbeeld vermenigvuldig je de waarden in 6 2 b 2 10 2 en ontdek je dat 36 b 2 100. Trek 36 af van 100 zodat je uitkomt op b 2 64, en bereken dan de wortel van 64, zodat je uitkomt op b 8. Tel de lengtes van de drie zijden bij elkaar op om de omtrek te berekenen.
boxspring
De omtrek van een veelhoek berekenen.
De omtrek van een veelhoek berekenen. De omtrek kun je berekenen door de lengte van alle zijden bij elkaar op te tellen. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de maateenheid en dit erbij schrijft. Wat is de omtrek van deze veelhoek?
2dehands
Hoe bereken ik de omtrek van een vierkant/rechthoek?
Je hebt nu de omtrek van een vierkant berekend. lengte 100 centimeter. breedte 70 centimeter. Lengte Breedte x 2 100 70 x 2 omtrek vierkant. Omtrek vierkant 170 x 2 340 Centimeter. Category: School Tags: bereken, berekenen, cirkel, Hoe, omtrek, rechthoek, rekenen, vierkant.
De omtrek berekenen 1.
De omtrek berekenen 1. De omtrek kun je berekenen door de lengte van alle zijden bij elkaar op te tellen. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de maateenheid en dit erbij vermeld. Bereken de omtrek. Wat is de omtrek van dit weiland?
Omtrek berekenen Bereken het op Berekenen.nl!
Indien je de straal hebt kun je die vermenigvuldigen om tot de diameter te komen en andersom kun je de diameter door 2 delen om tot de straal te komen. Je kunt de omtrek van een cirkel berekenen door Pi te vermenigvuldigen met de diameter.
Beter rekenen Omtrek.
De omtrek van een cirkel is x de diameter. Als je een cirkel gemaakt hebt met een passer, weet je de straal de afstand tussen het middelpunt en de cirkellijn. Voor het berekenen van de omtrek ga je dan uit van de straal.:
OMTREK CIRKEL BEREKENEN.
Of je kan de breuk 22/7 gebruiken 3.142857. Het getal PI wordt gedefinieerd als de verhouding van de omtrek van een cirkel ten opzichte van de diameter ervan. Bereken omtrek en oppervlakte van een cirkel.: geef één van de volgende waarden in, en bereken de drie andere.
Omtrek berekenen MijnRekensite.
De omtrek van vlakke figuren. De omtrek bereken je door alle lengtes van de zijden van de wiskundige figuur bij elkaar op te tellen. Voor een cirkel heb je een speciale woordformule nodig. De omtrek van de bekende vlakke figuren moet je kunnen berekenen.

Contacteer ons