Meer resultaten voor aarde oppervlakte

Hoeveel vierkante km is de aarde? Ik heb een vraag 2018.
Om een goede schatting te maken van de oppervlakte van de aarde, kunnen we het gemiddelde nemen van beide diameters: 12734889, km. De straal, r in de formule, is dan de helft van die diameter: 63674445, km. De oppervlakte wordt dan met bovenstaande formule: 509 miljoen km 2.
Inktpatroon
Zo fout is een traditionele wereldkaart Wetenschap Planeet HLN.
Typ de naam van eender welk land in en verplaats het bovenop een ander land. Sleep je bijvoorbeeld Rusland naar de evenaar, zie je meteen hoe de oppervlakte van de grootmacht fors inkrimpt. Sleep je een land echter richting een van de twee polen, wordt het ineens veel groter, zoals bijvoorbeeld de Democratische Republiek Congo, die ineens even groot blijkt te zijn als West-Europa. Dat verschil heeft alles te maken met de manier waarop wij al honderden jaren naar wereldkaarten kijken: via de mercatorprojectie. Het was de Vlaming Gerardus Mercator die de kaart in 1569 ontwikkelde als instrument voor de scheepvaart. Dat wil echter niet zeggen dat ze ook geschikt is om de bol die de aarde is, waarheidsgetrouw weer te geven.
lening
Hoeveel aarde is er per mens? Visionair.
Op aarde wonen naar schatting bij het schrijven van dit artikel voor VisionairNL, augustus 2013, 71, miljard mensen. De aarde heeft een totale opppervlakte van 510 miljoen vierkante kilometer. Dat lijkt veel, maar hiervan is er 708%, zee en 292%, land en landijs. Dit betekent dat voor u, wereldbewoner, er een landgoed gereed staat van 718, hectare. Per wereldbewoner is er ongeveer dit eilandje beschikbaar. Dit bestaat voornamelijk uit zee. In deze zee ligt een eilandje van 210, hectare, iets meer dan vier voetbalvelden, omringd door 509, hectare zeeoppervlak. Van deze vier voetbalvelden is slechts een tiende, 2100 vierkante meter oftewel de oppervlakte van een gemiddelde villatuin, landbouwgrond.
2dehands
Oppervlakte aarde: % water?
U bevindt zich hier.: Oppervlakte aarde: % water? Hoeveel procent van de oppervlakte van de aarde is bedekt met water? De aardoppervlakte bestaat voor 709, % uit water en 291%, uit land. Daardoor ziet de aarde er vanuit de ruimte blauw uit.
Wereld Aarde Wikipedia.
De wereld is de antropocentristische betekenis voor de Aarde, waarbij het niet gaat over de planeet zelf maar over het geheel van menselijke beschaving zoals de landen, de steden en het internet. Etymologisch is het woord wereld afkomstig van were, dat man of mens betekent, en eld, dat leeftijd of tijdperk betekent; oorspronkelijk betekent wereld daarom tijdperk" van de mens.
Aardoppervlak Wikipedia.
In gebieden met landijs is de vraag of het ijs tot het oppervlakte gerekend moet worden of tot de bodem. In de platentektoniek wordt het oppervlak van de vaste Aarde verdeeld in tektonische platen, die zeer langzaam ten opzichte van elkaar bewegen.
Aarde Volkssterrenwacht Urania.
Driekwart van de oppervlakte van de planeet aarde wordt ingenomen door vloeibaar water. Dat is erg uitzonderlijk. Bovendien is de aarde de enige planeet waar die stof of eender welke stof in haar drie aggregatietoestanden kan voorkomen: als vloeistof water, gas damp of vaste stof ijs.
Weetjes over de Aarde Wetenschap: Onderzoek.
Blijkbaar zijn onze kaarten van de aarde niet correct als je de oppervlakte van Africa neemt en je bekijkt Groenland of Antarctica die zijn evengroet getekend en dit kan toch haast niet als je dan vergelijkt hoe groot ze zijn in oppervlakte dan zou Groenland 12 keer kleiner zijn zelfs Canada, Rusland, VK etc zijn totaal niet op ware grootte geplaatst.

Contacteer ons