Zoeken naar maan massa

De maan Spacepage.
De gemiddelde afstand tussen de maan en onze aarde bedraagt ongeveer 384.450 kilometer en dit verlaten, grijs hemellichaam beschikt niet over een eigen atmosfeer. De totale massa van de maan bedraagt 1/81 van die van de aarde en na de aarde is dit het enigste object in het universum waar we het meest over weten.
SEO
Hoe groot is de Maan? Kuuke's' Sterrenbeelden.
De omtrek van de Maan gemeten langs de evenaar bedraagt 10.917 kilometer. Het oppervlak van de Maan bedraagt 38 miljoen vierkante kilometer en dat is minder dan de totale oppervlakte van het continent Aziƫ 445, miljoen kilometer. Massa, dichtheid en zwaartekracht.
geboortebord
Maan Volkssterrenwacht Urania.
Afbeelding: Links de voorkant van de Maan, die altijd naar de Aarde toe gekeerd is, rechts de achterkant van de Maan, enkel te bekijken met ruimtesondes. Als je met een verrekijker of een telescoop naar de Maan kijkt, zie je meteen een tweede oppervlaktekenmerk: de Maan is bedekt met kraters.
autovakantie frankrijk 2017
Waardoor is je massa op de Maan gelijk aan die op Aarde? Vragen over sterrenkunde FAQ.
Aangezien het gewicht van je lichaam in dezelfde mate verandert als dat van de gewichten wanneer je naar de Maan zou gaan het is immers de zwaartekracht die verandert, en die zwaartekracht werkt hetzelfde op alle lichamen, is je massa op de Maan dus gelijk aan die op Aarde, omdat er net zoveel gewichten nodig zijn om de balans in evenwicht te brengen als op Aarde.
sociale leningen
Maan Wikipedia.
Hoewel er manen in het Zonnestelsel zijn die nog groter zijn dan onze maan te weten Ganymedes, Titan, Callisto en Io, worden de Aarde en de Maan wel als dubbelplaneet aangeduid, omdat de Maan in vergelijking met de Aarde niet zeer klein is: de massa van de Maan is 1/81 van die van de Aarde.
Wat is de veldsterkte op de maan? En maal hoeveel moet je 9.81 doen om dat uit te komen? Ik heb een vraag 2017.
De algemene gravitatieversnelling dat een lichaam met massa M veroorzaakt op een afstand R van het massamiddelpunt bedraagt: G M / R 2 met G de universele gravitatieconstante: G 667428, 000067, 10 11 Nm 2 kg 2. Vul je voor M de massa van de aarde in kg, en voor R de straal van de aarde in meter in, dan vind je 9.81 m/s 2 Neem je de massa en de straal van de maan dan bekom je 1.63 m/s 2.
Maan.
Daardoor heeft het ook minder massa. Dat heeft weer tot gevolg dat de aantrekkingskracht van een maan veel minder is dan die van een planeet. Door de grotere aantrekkingskracht van de planeet wordt de maan gedwongen een baan om de planeet te beschrijven.

Contacteer ons