Zoeken naar maan massa

Wat is de veldsterkte op de maan? En maal hoeveel moet je 9.81 doen om dat uit te komen? Ik heb een vraag 2018.
De algemene gravitatieversnelling dat een lichaam met massa M veroorzaakt op een afstand R van het massamiddelpunt bedraagt: G M / R 2 met G de universele gravitatieconstante: G 667428, 000067, 10 11 Nm 2 kg 2. Vul je voor M de massa van de aarde in kg, en voor R de straal van de aarde in meter in, dan vind je 9.81 m/s 2 Neem je de massa en de straal van de maan dan bekom je 1.63 m/s 2.
lening
Aan welke kant van de maan zit de grootste massa? Ik heb een vraag 2018.
Vermoedelijk is dit een gevolg van een ongelijke gewichtsverdeling binnen de maan. Als dat zo is, dan is mijn vraag: Aan welke zijde van de maan, de kant die naar ons toe gericht is, of de zogenaamde achterzijde van de maan, zit dan de grootste massa?
geld lenen
Wat is de massa van de maan? En wie mag naar de première van Race naar de Maan met onze winactie? Trotsevaders: magazine door vaders voor vaders.
Hij heeft helemaal gelijk: gewicht is relatief, ik had naar massa moeten vragen, mijn excuses daarvoor! Helaas was het antwoord van Celina nèt buiten de tijd, dus moeten we de vrijkaarten verloten onder de eerdere deelnemers. De massa van de maan is volgens NASA 73.420.000.000.000.000.000.000 kilogram.
quechua tent
De maan Spacepage.
De gemiddelde afstand tussen de maan en onze aarde bedraagt ongeveer 384.450 kilometer en dit verlaten, grijs hemellichaam beschikt niet over een eigen atmosfeer. De totale massa van de maan bedraagt 1/81 van die van de aarde en na de aarde is dit het enigste object in het universum waar we het meest over weten.
Waardoor is je massa op de Maan gelijk aan die op Aarde? Vragen over sterrenkunde FAQ.
Aangezien het gewicht van je lichaam in dezelfde mate verandert als dat van de gewichten wanneer je naar de Maan zou gaan het is immers de zwaartekracht die verandert, en die zwaartekracht werkt hetzelfde op alle lichamen, is je massa op de Maan dus gelijk aan die op Aarde, omdat er net zoveel gewichten nodig zijn om de balans in evenwicht te brengen als op Aarde.
Maan Volkssterrenwacht Urania.
Afbeelding: Links de voorkant van de Maan, die altijd naar de Aarde toe gekeerd is, rechts de achterkant van de Maan, enkel te bekijken met ruimtesondes. Als je met een verrekijker of een telescoop naar de Maan kijkt, zie je meteen een tweede oppervlaktekenmerk: de Maan is bedekt met kraters.
Maan Wikipedia.
Hoewel er manen in het Zonnestelsel zijn die nog groter zijn dan onze maan te weten Ganymedes, Titan, Callisto en Io, worden de Aarde en de Maan wel als dubbelplaneet aangeduid, omdat de Maan in vergelijking met de Aarde niet zeer klein is: de massa van de Maan is 1/81 van die van de Aarde.
Maan massa Wiktionary.
Inflection of Maan massa Kotus type 9/ kala, no gradation. nominative Maan massa. genitive Maan massan. partitive Maan massaa. illative Maan massaan. nominative Maan massa. genitive Maan massan. Maan massain rare. partitive Maan massaa. inessive Maan massassa. elative Maan massasta.
Hoe groot is de Maan? Kuuke's' Sterrenbeelden.
De omtrek van de Maan gemeten langs de evenaar bedraagt 10.917 kilometer. Het oppervlak van de Maan bedraagt 38 miljoen vierkante kilometer en dat is minder dan de totale oppervlakte van het continent Azië 445, miljoen kilometer. Massa, dichtheid en zwaartekracht.

Contacteer ons