Resultaten voor katholiek wikipedia

Lijst van richtingen in het christendom Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Zie ook: Lijst van kerkhistorische stromingen. Zie ook: Christelijke denominaties in Nederland. Het christendom heeft zich in verschillende richtingen ontwikkeld. In alfabetische volgorde staat hieronder een overzicht vermeld. 1 Het vroege christendom en de middeleeuwen. 7 Overige groeperingen. Het vroege christendom en de middeleeuwen bewerken. Keltisch kruis in Ierland. Geschiedenis van het vroege christendom. Geschiedenis van het christendom. Monofysitisme, bestaande uit.: Monotheletisme en mono-energisme. Assyrische Kerk van het Oosten. Oude Kerk van het Oosten. Koptische kathedraal van Aswan in Egypte. Oriëntaals-orthodoxe kerken of oud-orthodoxe kerken. Armeens-Apostolische Kerk of Gregoriaanse Kerk. Assyrische Kerk van het Oosten / Oost-Syrische Kerk / Kerk van het Oosten / Nestoriaanse Kerk. Heilige Assyrische Katholieke Apostolische Kerk van het Oosten. Oude Apostolische en Katholieke Kerk van het Oosten. Syrisch-Orthodoxe Kerk van Antiochië of Jacobitische Kerk. Malankaarse Syrisch-Orthodoxe Kerk. Latijnse Kerk waartoe 98% van de katholieken behoort. Albanees Grieks-Katholieke Kerk. Byzantijns-Katholieke Kerk in Amerika. Hongaarse Grieks-Katholieke Kerk. Kroatische Grieks-Katholieke Kerk. Melkitische Grieks-Katholieke Kerk. Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk. Roemeense Grieks-Katholieke Kerk. Daarnaast zijn er nog enkele andere richtingen die zich katholiek noemen.
Autolening
Oosters-katholieke kerken Wikipedia.
Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 5 jan 2018 om 2247. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.,
tweedehands luxe horloges
Katholiek Nederland Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Katholiek Nederland was tot 2011 de website die onder auspiciën van de Nederlandse Bisschoppenconferentie zorg droeg voor de berichtgeving over de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland en daarbuiten. De site bood in de eerste plaats nieuws en de mogelijkheden om uitzendingen van het Rooms Katholiek Kerkgenootschap en van het omroeppastoraat na te zien.
https://www.kinderkamer-shop.nl/peuterbedden/
Katholiek Wikikids.
In Nederland zijn veel mensen katholiek. Mensen die katholiek zijn hoeven niet per se bij de Rooms-Katholieke Kerk te horen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook bij een van de Oosters-Katholieke Kerken horen. Dat zijn kerken die vroeger zijn weggegaan bij de Rooms-Katholieke Kerk maar die later weer erbij zijn gekomen alleen dan dat ze ook een beetje zelf hun regels mogen maken.
Katholieke Kerk Wikipedia.
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Katholieke Kerk inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Katholieke Kerk en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen?
Katholieken Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. De katholieken waren een politieke groepering aan het einde van de negentiende eeuw in Nederland die vanaf omstreeks 1870 als groepering in het parlement optraden. Het zou tot 1883 duren, voordat er Proeve van een program van een katholieke partij kwam en pas in 1897 kwam er een verbond van R.K.
Rooms-Katholieke Kerk Wikipedia.
De Katholieke Kerk erkent het huwelijk tussen een katholiek en een gedoopte niet-katholiek. Wanneer een katholiek met een protestant wil trouwen, heeft hij daar wel de toestemming van de bisschop voor nodig. De niet-katholieke partij moet beloven dat hij de kinderen katholiek zal opvoeden en dat hij geen pogingen zal doen de ander van het katholiek geloof af te brengen.
Katholicisme Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Een universeel christelijk symbool. De X en P zijn de twee eerste letters van Christus in het Grieks, aangevuld met de alfa en omega. De apostel Petrus door Rubens als eerste paus geschilderd. De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, een van de belangrijkste kerken van de rooms-katholieken. Troon van de patriarch van Constantinopel. Onder het katholicisme wordt de grootste stroming in het christendom verstaan. De term is een afleiding van het woord katholiek en komt uit het Grieks katholikos, wat algemeen of universeel betekent.
katholiek WikiWoordenboek.
Spaans: católico es. Het woord katholiek staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd katholiek herkend door. van de Nederlanders. van de Vlamingen. Zie Wikipedia voor meer informatie.

Contacteer ons