Zoeken naar hoe ver is het naar de maan

Maan Wikipedia.
Praktisch betekent dit dat de Maan steeds met dezelfde kant naar de Aarde gekeerd is. Daarom spreekt men van de voorkant, het vanaf de Aarde zichtbare deel van het maanoppervlak, en de achterkant, het onzichtbare deel van de Maan. Voordat de Russische ruimtesonde Loena 3 in 1959 een kijkje aan de achterkant had genomen, was dan ook nog niet bekend hoe de achterkant van de Maan eruitzag.
Autolening
ZENIT Afstand naar de zon en maan.
Afstand tot de maan. De maan staat ongeveer 384.000 kilometer ver weg. Soms staat de maan iets dichterbij, soms iets verder weg. De maan staat het meest dichtbij de aarde van alle hemellichamen, het is eigenlijk onze buurman in het heelal. Deze buurman draait in 27 dagen om de aarde, daar komt ons woord voor maand vandaan. Welkom bij Sterrenkids. Hoe de wereld draait. Is er buitenaards leven? Zon en maansverduistering. Afstand naar de zon en maan.
backlinks
Hoe lang doet het licht over de afstand van de Maan? Vragen over sterrenkunde FAQ.
Ik zou graag willen weten hoe ver de Maan van de Aarde staat en hoe lang het licht erover doet om de afstand tot de Maan af te leggen. De gemiddelde afstand van de Maan tot de Aarde is circa 384.401 km.
trapliften
Hoelang duurt een trip naar de maan? Ik heb een vraag 2018.
Terug naar het overzicht. Hoelang duurt een trip naar de maan? fgdfgdfg, 13 jaar. 21 maart 2011. Ik wil eens weten hoe lang een trip naar de maan duurt met een shuttle. Met een shuttle geraak je er gewoon niet! Een Shuttle is ontworpen om in een baan om de aarde te opereren, in een baan van hoogstens zo'n' 500 tot 600km.
Hoe ver is de maan van de aarde? En wat zijn die dingen langs de raket als deze opstijgt die dan wegvallen? Ik heb een vraag 2017.
Terug naar het overzicht. Hoe ver is de maan van de aarde? En wat zijn die dingen langs de raket als deze opstijgt die dan wegvallen? daniel, 51 jaar. 28 juli 2009. Hoe ver is de maan van de aarde?
Hoe ver weg is de Maan? Kuuke's' Sterrenbeelden.
De atmosfeer van de Maan. De temperatuur op de Maan. Hoe ver weg is de Maan? De baan van de Maan. Hoe groot is de Maan? Hoe lang duurt een dag op de Maan? Dit delen op.: Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om op Google te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om op Tumblr te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend.
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
Wordt de afstand tussen de Maan en de Aarde kleiner of groter? Vragen over sterrenkunde FAQ.
Figuur 1: De nettokracht die de Aarde op de Maan uitoefent is door de getijdenbergen niet naar het centrum van de Aarde gericht. De grote groene pijl in Figuur 1 geeft overdreven aan hoe de zwaartekracht van de Aarde op de Maan gericht is.

Contacteer ons