Meer resultaten voor hoe ver is de maan van de aarde

Hoe ver weg is de Maan? Kuuke's' Sterrenbeelden.
3.3 De temperatuur op de Maan. 3.4 Hoe ver weg is de Maan? 3.5 De baan van de Maan. 3.6 Hoe groot is de Maan? 3.7 Hoe lang duurt een dag op de Maan? 3.8 Dit delen op.: 3.9 Vind ik leuk.: De maan is het helderste object aan de nachtelijke hemel en het dichtstbijzijnde hemelse object. De aanwezigheid en de nabijheid spelen een belangrijke rol in het leven op Aarde.
Autoverzekering
Hoe ver is de maan van de aarde? En wat zijn die dingen langs de raket als deze opstijgt die dan wegvallen? Ik heb een vraag 2017.
24 juli 2009. Hoe ver is de maan van de aarde? En wat zijn die dingen langs de raket als deze opstijgt die dan wegvallen? Wat is die ontplofing als de raket de lucht in gaat? De maan beweegt baan omheen de aarde.
lenen zonder bank
Hoe lang doet het licht over de afstand van de Maan? Vragen over sterrenkunde FAQ.
Ik zou graag willen weten hoe ver de Maan van de Aarde staat en hoe lang het licht erover doet om de afstand tot de Maan af te leggen. De gemiddelde afstand van de Maan tot de Aarde is circa 384.401 km.
stuntsteps kopen
Maan Wikipedia.
Praktisch betekent dit dat de Maan steeds met dezelfde kant naar de Aarde gekeerd is. Daarom spreekt men van de voorkant, het vanaf de Aarde zichtbare deel van het maanoppervlak, en de achterkant, het onzichtbare deel van de Maan. Voordat de Russische ruimtesonde Loena 3 in 1959 een kijkje aan de achterkant had genomen, was dan ook nog niet bekend hoe de achterkant van de Maan eruitzag.
planner
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
Afstandsmaat.
Het is de afstand die het licht in n seconde aflegt. De maan staat op een afstand van iets meer dan n lichtseconde. Zo zijn er ook lichtminuten. In n minuut legt het licht 60 x 300.000 kilometer 18 miljoen kilometer af. De afstand van de aarde tot de zon is iets meer dan 8 lichtminuten. Hoe ver reist het licht wel niet in een jaar?

Contacteer ons