Resultaten voor hoe oud is de wereld volgens de bijbel

De leeftijd van de aarde: De wereldbevolking Mens en Samenleving: Religie.
Hoe kan een dergelijke gevaarlijke theorie waarheid bevatten? De oudste geschriften en talen. De oudste talen in de wereld zijn minder dan 6000 jaar oud. Dat komt overeen met wat de Bijbel zegt. Volgens de Chinese kalender is dit het jaar 4712.
vendome cinema
Refoweb 6000-jarige aarde Refoweb.
Als atheïsten de norm gaan worden voor hoe je moet denken en handelen, zal de wereld er bepaald niet beter van worden. De meest wijze mens die ooit op deze aarde geleefd heeft, Salomo, geloofde in de schepping en niet in evolutie. Het bewijs voor een oude aarde, dat atheïsten denken te hebben, rammelt als een zak droge botten. De evolutietheorie is even ongeloofwaardig als de bewering als dat we ooit in de tijd zullen kunnen reizen. Het is nog geen mens gelukt om leven te creëren uit dode materie. En daarom spreken wetenschappers over toeval hoe wetenschappelijk, zonder daar enig bewijs voor te kunnen leveren. Dan klinkt de schepping uit een Boek van zon 4000 jaar oud, toch wel iets geloofwaardiger.
Sea
Wat is de leeftijd van de aarde? Hoe oud is de aarde?
Hoe oud is de aarde." Antwoord: Gegeven het feit dat Adam volgens de Bijbel op de zesde dag van het bestaan van onze planeet werd geschapen, kunnen we een op de Bijbel gebaseerde benadering van de leeftijd van de aarde bepalen uit de chronologische details over het menselijk ras.
Inktpatroon
Metusalem Wikipedia.
Volgens de Bijbel Genesis 63: stelt God, ten tijde van de bouw van Noachs ark, zelf een limiet aan de levensduur van de mens. Van deze persoon is het Nederlandse gezegde Zo" oud als Metusalem" afgeleid. Daarmee bedoelt men iemand die naar eigentijdse maatstaven heel oud is.
Ouderdom van de Aarde Wikipedia.
Volgens de Griekse, Germaanse en Keltische mythologie is de Aarde een paar duizend jaar oud. De Thora en de Bijbel geven een ouderdom met gelijke orde van grootte als de mythologieën. Tijdens de Klassieke Oudheid begonnen filosofen afstand te nemen van deze traditie. Plato ging ervan uit dat de wereld onnoemelijk oud was en speelde met het idee dat in de kosmos uiteindelijk de tijdsrichting omkeerde en alles weer terugging naar het begin.
God schiep hemel en aarde. maar hoe? Creatov.nl.
Zelfs op de universiteit scharen docenten het ontstaan van leven onder de noemer evolutietheorie, soms wel toegevend dat daarvoor geen bewijs is. In de regel gelooft de evolutionist gewoon in de oerknaltheorie en de abiogenese. Anthony Ruijtenbeek 02-11-2015 at 2046.: Toch eerst even dat misverstand over Copernicus uit de wereld helpen; het was Galileo die in conflict kwam met de Kerk, niet Copenicus, die kreeg zelfs ondersteuning vanuit het Vaticaan: http//www.newadvent.org/cathen/04352b.htm.: En evolutie; als ik een paar stappen naar achter zet, en ik kijk naar het grotere plaatje, dus niet alleen naar het puur biologische aspect, dan zie ik overal evolutie in terug. God zag dat het goed was, maar er staat niet dat het áf was. In de Bijbel zie je een graduele ontwikkeling en later, in het tijdperk van de Kerk, eveneens. Net zo goed als dat je dat trouwens ook, in het klein, in een mensenleven ziet. Op zich gaat dat ook prima samen met mijn geloof trouwens. Je kunt het ook zien aan hoe de Kerkvaderen met Genesis omgingen.
Lachwekkend bewijs van gelovige dat de aarde 6000 jaar oud zou zijn.
Op de vraag hoe de wereld en het leven ontstaan zijn, heeft de wetenschap nog geen definitief antwoord gegeven. Daarover kunnen gelovigen en ongelovigen nog van mening verschillen. Maar niet over de vraag of het leven evolueert want dat doet het en zeker niet over de leeftijd van de aarde. De stelling dat de aarde volgens de Bijbel 6.000 jaar oud is, is net zo waar als de stelling dat de aarde volgens de werken van Tolkien zon 37.000 jaar oud moet zijn.

Contacteer ons