Op zoek naar de afstand tussen de aarde en de maan?

Afstand aarde maan Logos Instituut.
De aarde zou voor ons onleefbaar zijn als de afstand tussen de aarde en de maan 1% zou afwijken van de huidige stand 405.500 km, de dichtste afstand tussen de aarde en de maan, perigeum genaamd. Het is één van de veertig antropische constanten.
voice-over
Een laser naar de Maan Science Proefjes Science LinX Rijksuniversiteit Groningen.
Je kunt een laser gebruiken om de afstand tussen de Aarde en de Maan nauwkeurig te meten. Het idee is simpel: schiet een krachtige laserstraal richting Maan en meet hoe lang het duurt tot je de reflectie opvangt ruwweg tussen de 23, en 27, seconden.
akoestisch doek
Hoe lang doet het licht over de afstand van de Maan? Vragen over sterrenkunde FAQ.
De afstand en lichttijd van de Maan staan voor iedere 12 uur ook in kolommen 17 en 18 van de tabel Dagelijkse gegevens van de Maan. Wordt de afstand tussen de Maan en de Aarde kleiner of groter? Waardoor lijkt de Maan bij een eclips even groot als de Zon?
geld lenen
Bestemming: de maan, afstand: 400.000 kilometer Wetenschap Planeet HLN.
De maan draait in een ellipsvormige baan om de aarde, waardoor de afstand tussen de aarde en de maan niet altijd hetzelfde is. Op zijn kortst staat de maan ongeveer 360.000 kilometer van de aarde, op zijn langst is de afstand meer dan 400.000 kilometer.
Zie je straks een supermaan" of denk je dat maar? VRT NWS. VRT NWS. VRT NWS.
Het is bij het samenvallen van een volle maan met een minimale afstand dat men van een supermaan" is gaan spreken. Toevallig zal de maan op 1 januari ook de kortste afstand tot de aarde van 2018 bereiken, en wel 356.656 km. Eigenlijk nog iets dichter, want dit getal is de berekende afstand tussen de middelpunten van de aarde en de maan.
Wist je dat al onze planeten netjes passen tussen de aarde en de maan? Wetenschap Planeet HLN.
Cain haalde zijn cijfers bij de NASA en kwam op een licht afwijkend resultaat uit. Maar ook volgens hem zouden Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus wel degelijk naast elkaar gezet kunnen worden en zouden de planeten zo inderdaad mooi passen op de gemiddelde afstand tussen onze planeet aarde en de maan.
Afstandsmaat.
Op aarde geven we de afstanden meestal aan in meters of kilometers. De afstanden in het heelal zijn natuurlijk veel en veel groter dan de afstanden op aarde. Zo is de afstand tussen de aarde en de maan gemiddeld al 384.000 kilometer.
Hoe ver weg is de Maan? Kuuke's' Sterrenbeelden.
Het apogeum, de grootste afstand, bevindt zich op 405.696 kilometer van de Aarde. Dat betekent dat er 30 planeten met de grootte van de Aarde tussen de Aarde en de Maan in passen. Het is echter niet altijd het geval geweest.
Bestemming: de maan, afstand: 400.000 kilometer wetenschap De Morgen. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus
Deel op Whats app. De maan draait in een ellipsvormige baan om de aarde, waardoor de afstand tussen de aarde en de maan niet altijd hetzelfde is. Op zijn kortst staat de maan ongeveer 360.000 kilometer van de aarde, op zijn langst is de afstand meer dan 400.000 kilometer.

Contacteer ons