Zoeken naar de afstand tussen de aarde en de maan

Hoe ver weg is de Maan? Kuuke's' Sterrenbeelden.
De maan draait in een elliptische baan om de Aarde heen. Tijdens de dichtste nadering het perigeum bedraagt de afstand 363.104 kilometer en tijdens de grootste afstand het apogeum bedraagt de afstand van de Maan tot de Aarde 384.400 kilometer. Er passen ongeveer 30 planeten met de grootte van de Aarde tussen de Aarde en de Maan in.
skyfly.nl
Bestemming: de maan, afstand: 400.000 kilometer wetenschap De Morgen. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus
Deel op Whats app. De maan draait in een ellipsvormige baan om de aarde, waardoor de afstand tussen de aarde en de maan niet altijd hetzelfde is. Op zijn kortst staat de maan ongeveer 360.000 kilometer van de aarde, op zijn langst is de afstand meer dan 400.000 kilometer.
auto lening
De afstand tussen de maan en de aarde.
Regelmatig bekijk ik de maan, zoals jullie inmiddels weten. Hierbij vond ik een leuk filmpje over de afstand tussen de maan en de aarde. De aarde is een basketbal en de maan een tennisbal How Far Away is the Moon?
Keyboost United Kingdom
Aarde-Maan Volkssterrenwacht Urania.
In de praktijk komt er bij het getij veel meer kijken dan dit. De traagheid van het water, de zeebodem die niet mooi glad en egaal is, de soms grillige kustlijnen en de veranderende afstand tussen aarde en maan zijn maar enkele van de zaken die een invloed hebben op de getijden.
Keyboost Nederland
Hoe bereken je de afstand van de maan naar de aarde? Ik heb een vraag 2017.
Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord. Oude Markt 13 3000 Leuven http//www.kuleuven.ac.be/.: Kan de aarde zonder de maan? Wat is de afstand tussen Mercurius en de aarde in lichtjaren? Heeft de Maan invloed op de temperatuur op Aarde?
Maan Wikipedia.
Doordat de Maan een elliptische baan om de Aarde aflegt, varieert de afstand tussen Maan en Aarde. Het punt waar de Maan het verst van de Aarde afstaat heet apogeum afstand Maan-Aarde 405 500 km en het punt waar de Maan het dichtst bij de Aarde staat heet perigeum afstand 363 345 km.
Wordt de afstand tussen de Maan en de Aarde kleiner of groter? Vragen over sterrenkunde FAQ.
Mijn zoon hoorde in de eerste klas van de middelbare school, van zowel de aardrijkskundeleraar als de wiskundeleraar beiden hebben belangstelling voor astronomie dat in de toekomst de afstand tussen de Aarde en de Maan zal afnemen en dat uiteindelijk de Maan op de Aarde zal storten.
De maan en gelijkvormigheid Spacepage.
Door de gegevens die we al hadden in te vullen, omgezet naar meters, krijgen we.; Wanneer de afstand tussen de aarde en de maan bekend is, kan men berekenen hoe groot de reƫle diameter van de maan is. Aangezien de afstand van de aarde tot de maan AC voortdurend verandert, nemen we het gemiddelde van de afstand aarde-maan, en deze afstand bedraagt circa 384 450 km of te wel 384 450 x 10 m.;
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.

Contacteer ons