Resultaten voor zon wikikids

Zon.
Het lijkt alsof de zon s morgens opkomt, maar eigenlijk draait het stukje van de aarde waar jij zit naar de zon toe. Als het bij ons nacht is, is het aan de andere kant van de aarde, bijvoorbeeld in Australië, dag.
sale-leaseback.nl
Planeet Wikikids.
Het dichtst bij de zon ontstonden de planeten die voornamelijk uit steen bestaan, zoals Mercurius, Venus, de Aarde en Mars. De planeten die daarna komen, Jupiter, Uranus, en Neptunus bestaan voornamelijk uit gas. Het zijn grote gasbollen. De buitenste planeet heet Pluto en die bestaat uit een mengsel van steen en ijs. Die planeet is waarschijnlijk niet ontstaan in de buurt van ons zonnestelsel. Hoe groot zijn planeten? planeetnaam: materiaal: middellijn in kilometersdiameter.: Mercurius: steenachtig 4878 km Venus: steenachtig 12.104 km Aarde steenachtig 12.756 km Mars: steenachtig 6788 km Jupiter: gas 142.893 km Saturnus: gas 120.000 km Uranus: gas 50.800 km Neptunus: gas 48.600 km Pluto: steen/ijs 2280 km. Afkomstig van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen."
jobstudent
Ondergaande zon Wikikids.
Wanneer de zon s avonds onder de horizon zakt, spreekt men van een ondergaande zon. Afkomstig van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen." Verwijzingen naar deze pagina. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 4 dec 2012 om 1920.
leningen simulatie
Zonnestelsel Wikikids.
Belangrijke sterren: Zon Poolster. Planeten: Mercurius Venus Aarde Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus. Dwergplaneten: Pluto Iris Ceres. Overig: Dwergplaneten Kometen Het onbekende Asteroïdengordel planeten sterren Meteorieten Astroïden. Afkomstig van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen." Ruimte en heelal.
Glas en Frame
Zon Wikikids.
Belangrijke sterren: Zon Poolster. Planeten: Mercurius Venus Aarde Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus. Dwergplaneten: Pluto Iris Ceres. Overig: Dwergplaneten Kometen Het onbekende Asteroïdengordel planeten sterren Meteorieten Astroïden. Klik om vast te zetten. Galactisch betekent met betrekking tot de melkweg; stel je al die vele ronddraaiende sterren als een schijf voor. Afkomstig van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen."
Zon Wikipedia.
Voor zover bekend was de Griekse astronoom Aristarchus van Samos de eerste die op grond van redeneringen veronderstelde dat de Zon het middelpunt van de kosmos" was, maar zijn leer werd verworpen ten gunste van die van Plato en Aristoteles.
WikijuniorZonnestelsel: Wikibooks.
Men noemt Pluto nu een dwergplaneet, samen met enkele andere kleinere hemellichamen in ons zonnestelsel. Omdat sommige planeten dichter bij de zon zijn, zullen ze sneller hun baantje rond de zon hebben afgelegd dan die planeten die ver weg liggen.

Contacteer ons