Meer resultaten voor zon wikikids

Zon Wikipedia.
Voor zover bekend was de Griekse astronoom Aristarchus van Samos de eerste die op grond van redeneringen veronderstelde dat de Zon het middelpunt van de kosmos" was, maar zijn leer werd verworpen ten gunste van die van Plato en Aristoteles.
fietsleasing
juridisch forum echtscheiding forum scheiden afstand tussen de aarde en de zon.
Astronomie: Beweegt de aarde van de zon af? Maar er is nog iets waardoor de afstand tussen zon en aarde groter wordt. De zon verliest continu massa, omdat ze haar energie krijgt via een kernfusie; massa wordt daarbij omgezet in energie.
backlinks
Planeet Wikikids.
Het dichtst bij de zon ontstonden de planeten die voornamelijk uit steen bestaan, zoals Mercurius, Venus, de Aarde en Mars. De planeten die daarna komen, Jupiter, Uranus, en Neptunus bestaan voornamelijk uit gas. Het zijn grote gasbollen. De buitenste planeet heet Pluto en die bestaat uit een mengsel van steen en ijs. Die planeet is waarschijnlijk niet ontstaan in de buurt van ons zonnestelsel. Hoe groot zijn planeten? planeetnaam: materiaal: middellijn in kilometersdiameter.: Mercurius: steenachtig 4878 km Venus: steenachtig 12.104 km Aarde steenachtig 12.756 km Mars: steenachtig 6788 km Jupiter: gas 142.893 km Saturnus: gas 120.000 km Uranus: gas 50.800 km Neptunus: gas 48.600 km Pluto: steen/ijs 2280 km. Afkomstig van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen."
persoonlijke lening simulatie
Lichtjaar Wikikids.
De dichtstbijzijnde ster na onze zon, Proxima Centauri, is 422, lichtjaar van ons verwijderd. Het centrum van ons sterrenstelsel, de melkweg, is ongeveer 28.000 lichtjaar weg. De diameter van de melkweg is ongeveer 100.000 lichtjaar. Afkomstig van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen."
goedkoop lenen
Zonnestelsel Wikikids.
Belangrijke sterren: Zon Poolster. Planeten: Mercurius Venus Aarde Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus. Dwergplaneten: Pluto Iris Ceres. Overig: Dwergplaneten Kometen Het onbekende Asteroïdengordel planeten sterren Meteorieten Astroïden. Afkomstig van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen." In andere talen.
Zon Wikikids.
Maak een account of meld je aan. WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd. Stem nu op: Musicalfilm. Ga naar: navigatie, zoeken. De zon is op de helft van haar leven.
Het Heelal Spreekbeurten.info.
Die knal word de oerknal genoemd. Ongeveer vijftien miljard jaar geleden vond die knal plaats. Uit die grote knal zijn sterrenstelsels ontstaan en planeten en sterren en de aarde. Ons zonnestelsel is ontstaan uit een gaswolk die ronddraaide. In het midden van die gaswolk is de zon geboren.
WikijuniorZonnestelsel: Wikibooks.
Men noemt Pluto nu een dwergplaneet, samen met enkele andere kleinere hemellichamen in ons zonnestelsel. Omdat sommige planeten dichter bij de zon zijn, zullen ze sneller hun baantje rond de zon hebben afgelegd dan die planeten die ver weg liggen.

Contacteer ons