Resultaten voor wat is de omtrek van de maan

Maan Wikikids.
Dit maan oppervlak wordt Maria genoemd. Dit komt van het Latijnse woord mare, wat zee betekend. Er bestaan verschillende theorieƫn hoe onze maan kan zijn ontstaan. De theorie waar de meeste wetenschappers in geloven is de zogenoemde Giant impact theorie.
3 maanden
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
studentenjob 15 jaar
Bestemming: de maan, afstand: 400.000 kilometer wetenschap De Morgen. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus
Op zijn kortst staat de maan ongeveer 360.000 kilometer van de aarde, op zijn langst is de afstand meer dan 400.000 kilometer. De maan heeft een omtrek van iets meer dan 10.000 kilometer, ongeveer een kwart van die van de aarde.
persoonlijke lening
Wat is de snelheid waarmee de maan rond de aarde draait? Ik heb een vraag 2017.
De periode waarmee de Maan rond de Aarde beweegt dus die hele omtrek aflegt, is 27.3 dagen, dus ongeveer 2.4 miljoen seconden. De baan van de Maan is niet echt een cirkel, maar een ellips die redelijk rond is. Door die elliptische baan verandert de snelheid van de Maan in haar baan trouwens wat.
spywebshop.be
Maan Volkssterrenwacht Urania.
De laag regoliet is zo'n' 8 meter dik, en is vergelijkbaar met wat op Aarde de bodem wordt genoemd. Afbeelding: Beelden van de Amerikaanse bemande maanlandingen Apolloprogramma. Ontstaan en evolutie. Hoewel manen bij planeten erg veel voorkomen, is onze Maan toch een buitenbeentje.
Hoe groot is de Maan? Kuuke's' Sterrenbeelden.
De omtrek van de Maan gemeten langs de evenaar bedraagt 10.917 kilometer. Het oppervlak van de Maan bedraagt 38 miljoen vierkante kilometer en dat is minder dan de totale oppervlakte van het continent Aziƫ 445, miljoen kilometer. Massa, dichtheid en zwaartekracht.
Maan Wikipedia.
Daardoor beweegt de Maan, gezien vanaf de Aarde, ook een beetje heen en weer en zien we soms wat meer aan de oostkant en soms aan de westkant. Dit is het neeschudden van de Maan. Vanaf verschillende punten op Aarde zien we de Maan uit een andere hoek.
juridisch forum echtscheiding afstand aarde maan wat is de omtrek van de maan.
wat is de omtrek van de aarde. wat is de omtrek van de maan. wat is de verste planeet. ANW: Omtrek aarde. Omdat hij ook de afstand tussen beide plaatsen kon schatten kon hij uit deze meetgegevens de omtrek van de aarde afleiden.
De Maan.
Omtrek aarde: 40.053 km. aarde: 514.000.000 13 x zo veel als de maan. Wat zien we. Als we naar boven kijken en de maan zien, kijken we vanaf aarde altijd tegen dezelfde kant van de maan aan. Pas in 1959 zijn er m.b.v.

Contacteer ons