Meer resultaten voor wat is de omtrek van de aarde

Eratosthenes Wikipedia.
Eratosthenes mat de lengte van de schaduw van een zeer hoge toren in Alexandrië. Het is onbekend hoe hoog de toren was en wat de lengte van de schaduw die hij mat, maar hij berekende daaruit dat de zonnestralen een hoek van 1/50 deel van een cirkel maken met de toren. Daar hij aannam dat Aswan precies ten zuiden van Alexandrië lag, dan moest de omtrek van de aarde 50 keer de afstand tussen Syene en Alexandrië zijn.
vendome cinema
Aarde planeet Wikipedia.
De eersten die een bolvormige Aarde voorstelden, waren Griekse natuurfilosofen als Pythagoras. Zij constateerden dat tijdens een maansverduistering de schaduw van de Aarde altijd cirkelvormig is, ongeacht of de maan hoog aan de hemel of dicht bij de horizon staat. Eratosthenes berekende de omtrek op 15 procent nauwkeurig.
autos verkopen
Wat is de omtrek van de aarde? Leuke Weetjes.
Wat is de omtrek van de aarde? Als je een rondje over de evenaar zou lopen heb je 40.075 km afgelegd. Maar omdat de aarde niet perfect rond is, is de omtrek van de aarde langs de polen 40.008 kilometer.
lening
Wat is de omtrek van de aarde gemeten over de polen en over de evenaar? Ik heb een vraag 2018.
Zodoende staat de pool 23 km dichter bij het centrum dan een punt aan de evenaar. Om dus de omtrek van de Aarde volgens een meridiaan te bepalen en dat kan bijna helemaal door zee, langs de datumlijn, of door maar een klein beetje continent, op 20 graden westerlengte, waarbij Antarctica telkens toch weer voor wat hinder zorgt, moeten we dus weten hoe de vorm van een dergelijke meridiaan is.
Hoe meet ik de omtrek van de aarde.
Met de volgende rekensom weet je dan de omtrek van de aarde.: In ons voorbeeld: omtrek 1100 x 360/10. Met deze getallen als voorbeeld komen we op 39.600 km uit. Dat zit dus niet zover naast de juiste waarde van 40.074km! Wat is jouw waarde?
Natuurkunde.nl Meet de omtrek van de aarde met je GSM.
Als je op internet met de trefwoorden Eratosthenes" en omtrek, aarde" zoekt vind je waarschijnlijk wel een uitgebreide uitleg van het experiment. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld met behulp van mobiele telefoons of chatten veel eenvoudiger bepalen wat de omtrek van de aarde is.

Contacteer ons